perjantai 11. marraskuuta 2011

Logo: Siikajoen LKV

Toisinaan logon suunnittelun haaste on yrityksen toiminen alalla, jonka logoideat on loppuun kulutettu. Kiinteistöala on yksi sellainen: usein logon merkissä on tavalla tai toisella talo tai ikkuna tai jokin taloelementti kuten katon harja.

Kun suunnittelin liikemerkkiä Siikajoen LKV:lle, hain ideaa kotiassosiaation kautta, mutta toisesta näkökulmasta: mikä edustaa kotia, mitä ihmiset toivovat omalta kodiltaan, mikä on suomalainen unelma. Sellainen voisi olla vaikka kotiportti - valkoinen lauta-aita ja sen takana pihan täydeltä käkkärärunkoisia, ikivanhoja valkoisenaan kukkivia omenapuita. Toisaalta puhutteleva on myös yrityksen sijainti. Vesistön läsnäolo liittyy alueeseen tavalla tai toisella. Siitä tuli idea tehdä piha-aita, jonka voi nähdä myös veden yli menevänä siltana.

Vihreä oli asiakkaan toivoma väri.

3 kommenttia:

Rhia kirjoitti...

Jännää miten ihmisille tulee erilaisia assosiaatioita simppeleistä muodoista. Mulle tuli ensimmäisenä tuosta mieleen sirkusteltta :D Portin ja sillan näin kuvassa vasta luettuani tekstin.

Mao Mao kirjoitti...

Jahas, täytyypä sanoa, että se on ei-toivottu assosiaatio :D Tästä oli toinenkin versio, pelkkä portti ilman niitä sivun aitajatkeita ja täytyyhän sitä omaa työtään kunnioittaa niin paljon, että otan logon uudelleen harkintaan ja pohdin asiakkaan kanssa, josko sittenkin palataan siihen ensimmäiseen luonnokseen.

Rhia kirjoitti...

Iik, vaikutinko mää nyt luovaan prosessiin :D
Jos tuo portti/aita olisi jonkin muun muotoinen niin assosiaatio ei ehkä olisi niin vahvana. Mulle tuo pystyraidoitettu kuvio jossa on kaksi tolppaa ja teltan siluettia myötäilevä muoto vaan ekana tuo mieleen teltan eikä porttia. Mutta voihan olla että muut näkee siinä sen portin.
Mutta siinä vois tosiaan auttaa jos portin yläreuna olisi eritavalla muotoiltu, tosin sitten haluttu siltamaisuus ehkä katoaisi.