tiistai 31. maaliskuuta 2009

Mitä tästä opimme?
Lyhyt muistilista itselle: tarkista aina kamerasi ISO-asetus. Saattaa muuten olla, että kaikki kuvat tulee otettua esimerkiksi ISO-luvulla 800. Hyvin aloittelijamaista. Hyvin harmillista.

4 kommenttia:

Rhia kirjoitti...

Joo, nykyään se on kuiteski niin helppoa kun voi vaihdella asetuksia vaikka jokaisen kuvan jälkeen. Ennen se oli mentävä sillä filmillä mitä kamerassa oli sisällä =)

Mao Mao kirjoitti...

Sanopa muuta. Silloin filmiaikaan kanniskelin mukana kunnon Canonin filmijärkkää. Se on kutakuinkin yhtä vanha kuin minä itse ja on edelleen toimintakuntoinen, vaikka en sitä enää käytäkään. Näkisipä vaan, missä tuo nykyinen Canon on, kun minä täytän 60...

Mikko / Rahasta! kirjoitti...

Kuulemma vanhoissa digikameroissa on hienompi kohina kuin uusissa :-)

Mao Mao kirjoitti...

Mikko, teimme kouluaikana yökuvaustehtäviä valokuvauksen kurssilla. Silloin taisin kuvata ISO 1600 -filmille. Niistä kuvista tuli upeita. Rakeisuus toi erikoisen, vähän kauhuefektimäisen taiteellisen sävyn niihin. Sen olen huomannut, ettei tuolla nykyisellä Canonilla tule niin kauniisti kohisevia kuvia. Toisaalta eipä nuo lisävarusteetkaan ole toistaiseksi ammattilaistasoa. Hakusessa on hyvä makro ja tele, jollaiset vanhassa filmijärkkärissä oli. Ostetaan siis, jos jollakulla sattuu olemaan ylimääräisiä.