perjantai 27. maaliskuuta 2009

Hermannikodin nettisivut
Hermannikodin sivut ovat valmistuneet logon jälkeen.

Taustaa ilmeelle

Asiakkaan toive oli, että sivuston suunnittelun lähtökohtana käytetään vanhaa lapsuusajan valokuvaa hänen isästään, joten sivuston ilme sovitettiin valokuvan sävyihin. Koska toimitaan lasten kanssa, logo on kirkasvärinen - toistin tätä samaa kirkasta väriasteikkoa logon lisäksi yhdessä sivuston elementissä valokuvan reunassa, mikä sitoo logon värimaailman tasapainoiseksi kokonaisuudeksi muun ilmeen kanssa.

Hain taustalle pehmeyttä ja elävyyttä. Käytin siellä lähikuvaa höyhenistä, jonka sulautin taustan sävyihin. Taustakuvan käyttö asetti vaatimuksen sivuston mitoille: niistä ei voinut tällä kertaa tehdä skaalautuvia, mutta toisaalta taustakuva kehystää sivupohjan kauniisti isollakin näytöllä. Täydensin taustakuvaa runolla Salaisuuden lapsi. Käytetty fontti on Johann Sparkling.

Sivusto sijaitsee osoitteessa www.hermannikoti.fi.

Oheiset (alussa ja lopussa) kaappauskuvat ovat esimerkki siitä, miltä sivusto näyttää isolla ja pienellä näytöllä.


4 kommenttia:

Bionda kirjoitti...

Todella kaunista! Ihailen sitä, että logoissasi ja nettisivuissasi on selkeä idea, jokin juju, joka tekee niistä muistettavia. Tässä tapauksessa tuo i-kirjaimen palikkatorni. Hienosti yhdistetty värikäs ja selkeä logo hennompaan ja romanttisempaan yleisilmeeseen. Vaikea tyylilaji, jonka hallitset hienosti!

Mao Mao kirjoitti...

Kiitos, Bionda, kommenteistasi (arvostan erityisesti, kun tiedän sinun kuvataiteilijataustasi)!

Ehkä näillä ideoilla ja jujuilla on jotakin tekemistä voimakkaan huumorintajuni kanssa. Tällä en tarkoita sitä, että hakisin vaikka näinkin herkkään aiheeseen kuin Hermannikodin ilme, väkisin niitä koomisia ja humoristisia piirteitä, vaan assosioimalla mielikuvitukseni kautta venytän ideoinnin rajoja moneen eri suuntaan. Sitä kautta saaduista idea-aihioista hion viimeistellyn version.

Graafikon työssä ei ole hyvä olla tosikko ja suunitteluun on tunnettava intohimoa. Tämä Hermannikodin ilme oli työnä voimakas flow-kokemus. Kun SE idea löytyy, tuntuu kuin olisin ratkaissut voitonriemuisena vaikean matemaattisen ongelman. Täytynee huomauttaa, että olen valmis myös puhumaan kuin ruuneperi ikään lempiversioni puolesta presentaatiossa. Normaalisti esittelen kahdesta kolmeen erilaista versiota.

Pienyritysten logojen on hyväkin olla voimakkaasti tunnistettavia ja persoonallisia. Pois turha arkuus! Olen huomannut, että mitä suurempi organisaatio tai yritys on kyseessä sitä varovaisempia he ovat varsinkin logonsa suhteen. Osallistuin syksyn puolella logon suunnittelukilpailuun, jossa kolmesta erilaisesta logoversiostani toiselle sijalle ylsi kaikkein pelkistetyin ja "merkityksettömin" versio. En valitettavasti voittanut kisaa.

Tiina kirjoitti...

Heippa! Tulin poikkeemaan pitkästä aikaa sun sivuille...

Kuulumisianne kyselisin; mitenkäs teillä ja teidän "erityislapsella"? Meillä on ollut lähes koko alkuvuoden jos jonkunlaista pöpöä ja lenssua, mutta kyllä tämä tässä sujuilee...

Voimia ja aurinkoista kevään odottelua..

Mao Mao kirjoitti...

Tervehdys, Tiina :) mukavaa, kun tulit taas pistäytymään. Meillä voidaan hyvin (lukuunottamatta kaiken maailman mahdollisia liikkeellä olevia pöpöjä ja tauteja) - hoitotasapaino on hyvä. Pikkuisen insuliiniannostelun kanssa on ollut edes takaisin säätämistä, mutta suuria poikkeamia ei enää näyttäsi olevan.