maanantai 23. maaliskuuta 2009

Graafikko alihankintatöissä - vaihtelu virkistää


Teen jonkin verran myös alihankintatöitä muille mainostoimistoyrittäjille. Joskus tarvista on ollut kuvituksista, viime aikoina yhä useammin nettisivujen toteutuksista. Näillä sivustoilla tekijänoikeus on luonnollisesti ulkoasun suunnittelijalla, joten en ole esitellyt aiemmin näitä töitä blogissani.

Koulutukseltanihan olen graafinen suunnittelija - amk-aikanani painopiste oli nimenomaan printtigrafiikassa. Valmistumiseni jälkeen keväällä 2001 oli yhä selvempää, että graafikon on hyvä vähintäänkin ymmärtää nettisivujen toteutuksen päälle, joten kävin 20 opintoviikon erikoistumisopintojakson internetin sovelluskehityksestä. Ymmärrän siis, ainakin teoriassa, palvelinten päälle, ja useamman eri koodikielen perusteet on joten kuten tuttuja.

Tärkein oppi tuolta opintojaksolta oli sivujen tekemisen perusteet. Halusin itse ymmärtää, kuinka sivut tehdään ja kuinka niistä saadaan sen näköiset kuin leiska on, eikä vain sinnepäin. Aina kun suunnittelijan ja toteuttajan näkemykset eivät kohtaa.

Mikkelin Musiikkijuhlat

Viimeisin  toteutusrintaman jättiurakka on ollut Mikkelin Musiikkijuhlien sivuston tekninen toteutus. Toimeksianto tuli Lappeenrannasta, Mainostoimisto Huhtikuulta / Päivi Veijalainen, jonka designia sivusto on.

Rakensin sivuston valmiin tekstin, kuvien ja Photoshop-leiskojen pohjalta. Sivusto on sekä suomeksi että englanniksi ja sisältää pienen Flash-animaation sekä lippujen varauslomakkeen.

Tällaisena freelancer-assarina toimiminen on mukavasti virkistävää pienen aivolepohetken ansiosta. Suoritusluontoinen työ ja uusien, erilaisten ideoiden kehittely sijaitsevat ilmiselvästi eri aivolohkoissa. Tästä on hyvä jatkaa.

Mikkelin Musiikkijuhlien sivusto sijaitsee osoitteessa www.mikkelimusic.net.kuva Sergei Khatchatrian, lähde www.mikkelimusic.net

Ei kommentteja: