maanantai 23. maaliskuuta 2009

Avustusjärjestön nettisivut – Zukunft für MädchenJatkan bloggailua eilisellä teemalla eli olen lapsien asialla tänäänkin. Tällä kertaa työni kohde oli suomalais-sveitsiläisen avustusjärjestön nettisivut. Zukunft für Mädchen (Future for Girls) on yhdistys, joka tukee tyttöjen koulutusta Nigeriassa.

Yhdistyksen tavoitteena on maksaa kummilastensa koulutus, jotta myös tyttölapsilla olisi mahdollisuus tulevaisuuteen muuna kuin lapsiäitinä. Naisten lukutaidottomuus on korkea, ja usein vanhemmilla on varaa kouluttaa vain poikalapsensa – n. 70 % väestöstä elää absoluuttisessa köyhyydessä. Tyttölapset naitetaan yhä liian nuorina pois kotoaan. Yhdistyksen toiminta tähtääkin tulevaisuuden asenteiden muutokseen. 

Koska myös korruption aste on Nigeriassa korkea, avustusten perillemeno on varmistettu henkilökohtaisin suhtein ja yhteistyöllä BAOBAB-järjestön kanssa. Zukunft für Mädchen -yhdistyksellä on yhteyshenkilö Nigeriassa, joka vierailee kummiperheiden luona ja varmistaa, että lapset myös käyvät koulua. Kummiperheitä avustetaan koulumaksuissa, -puvuissa ja kirjojen hankinnoissa.

Yhdistys toimii Sveitsistä käsin, suomalais-sveitsiläisin jäsenin.

Graafisesta ilmeestä:

Asiakkaan toive oli, että apinanleipäpuu (baobab) on suunnittelussa keskeisesti mukana. Se on myös BAOBAB-organisaation tunnus. Puu on ikään kuin (naisten) ylle levittyvä suoja. Tästä puusta tuli sivuston kuvituksen päämotiivi. Sivuston päätarkoitus on informaation jakaminen, joten ilme on pidetty asiallisena.

Lämpimät oranssit ja keltaiset sävyt ovat lähelle tulevia sävyjä - hehkuvat värit ovat yhdistyksen toimintamiljööseen soveltuvia värejä, joten en vieroksunut suunnittelussa stereotypioitakaan.

Sivusto on osaksi lahjoitus yhdistykselle ja sijaitsee osoitteessa www.zukunftmaedchen.ch.

Ei kommentteja: