perjantai 13. helmikuuta 2009

Viikkosaldo

Tämä viikko on ollut yhtä lentoa - korkea- tai matala-, voi vapaasti valita.

Miellyttävä osio:

Sain valmiiksi Iitin musiikkijuhlien tämänvuotisen esitteen ja ilmoituspohjan, uuden yrityksen logon, ilmoituspohjat ja käyntikortit, yhdet nettisivut ja toisten sivujen leiskan tekstiä myöten. Ihan kohtuullinen viikkosaldo.

Vähemmän miellyttävä osio:

En saa valmistuneita sivuja julkaistua. Tämä on se nimenomainen antilempikohta työssäni. Ongelmaa - tai jos suositaan positiivisempaa sanaa: haastetta - ei laisinkaan helpota se, että palveluntarjoaja on ulkomainen yritys. Pääsen kyllä kirjautumaan sivutilaan ja saan heitettyä kaikki palikat palvelimelle, mutta nepä eivät näy siellä domainissa, missä pitäisi. Ja kyseisen palvelinyrityksen ohjeet sivujen julkaisulle? Ei löydy. Koko palvelimelta en kyennyt löytämään myöskään vanhojen sivujen index-tiedostoa, jonka olisin korvannut uudella. Tämä on uudenlainen tilanne itselleni, jossa ohjeet olisivat poikaa. Ratkaisu epäilemättä löytyy ajan kanssa, mutta sehän tässä syökin. Ajan käyttäisin mieluummin muihin, vielä keskeneräisiin töihin. Senkin jälkeen, kun tyhjensin koko sivutilan kaikesta materiaalista, vanhojen sivujen index näkyi domain-osoitteessa. Apua otetaan vastaan, jos joku ymmärtää, mistä on kyse.

Kaiken karvaista sakkia

Sivutilan tarjoajia on moneen eri lähtöön. Harvalla sivujen julkaisuohjeet on helposti näkyvissä – näissä on yksilöllisiä eroja. Sama koskee palautelomakkeiden toimintaa. Toisilla tarjoajilla sen toimimista pitää erikseen anoa ja odottaa seuraavaan päivään, että lomake toimii. Lukeeko tämä missään selvästi näkyvillä? Ei. Toiset taas edellyttävät, että ftp-tunnukset vaihdetaan turvallisuussyistä tietyn ajan kuluessa sivutilan avaamisesta. Siinäpä sitä sitten yrittää kirjautua sivutilaan näillä asiakkaalta saaduilla, alkuperäisillä vanhoilla tunnuksilla.

Oma palveluntarjoajani meni muuttamaan jossakin välissä omia palvelinasetuksiaan ja sivujeni palautelomake lakkasi toimimasta. Tästä ei suinkaan tiedotettu. Ei. Se paljastui vasta, kun tein asiakkaalleni sivut enkä saanut tätä lomaketta toimimaan. Asiakkaani palveluntarjoaja oli sama kuin omani ja vasta help deskin utsitus (mikä on siis maksullista minulle) paljasti totuuden.

Kun hyvän löytää, niin paras pitää kiinni

Olen löytänyt kotisivutilayhteistyöhön yhden hyväksi havaitun tahon, jolla on erinomainen hinta-laatusuhde. Palvelu toimii nopeasti ja kiitettävästi. Sivutila aukeaa 24 h:ssa tilauksesta. Kysymyksiin vastataan säällisessä ajassa.

Itse asiassa olen ollut heihin niin tyytyväinen, että olen saanut jo yhden asiakkaanikin irtisanomaan kalliin (19 € tai 21 € / kk) x-palveluntarjoajan kotisivutilan ja siirtämään sivut tälle löytämälleni taholle. Myös siitä syystä, että toimiminen tämän ison x-palveluntarjoajan kanssa oli tuskaa, kun yritin avata asiakkaan valtakirjalla hänelle kotisivutilaa: kesti, kesti ja kesti.

Jos siis tarvitsee sivutilaa ja domainia, kaiken voi hankkia kätevästi suoraan netistä osoitteesta www.neobitti.fi.

Ei kommentteja: