keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Suomen Patenttiasiamiesyhdistyksen 80-vuotisjuhlatunnus


Suomen Patenttiasiamies yhdistys viettää 80-vuotisjuhlavuotta


"Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry on teollisoikeuksien ammattilaisten yhdistys, joka perustettiin vuonna 1928.

Yhdistyksen sääntöjen mukaisesti alan ammattilaisena pidetään akateemisen loppututkinnon suorittanutta henkilöä, joka päätoimisesti vähintään kuuden vuoden ajan on toiminut yksityisessä toimistossa ja edustanut sekä konsultoinut päämiehiä patentteihin, tavaramerkkeihin, hyödyllisyysmalleihin ja malleihin liittyvissä asioissa. Vasta tämän kuuden vuoden ammatillisen kokemuksen saavutettuaan henkilöllä on mahdollisuus päästä yhdistyksen jäseneksi.

Ammatillisilla pätevyysvaatimuksilla pyritään takaamaan, että Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry:n jäsenet ovat kokeneita ja päteviä asiamiehiä, jotka parhaalla mahdollisella tavalla valvovat toimeksiantajiensa etuja ja noudattavat toiminnassaan hyvää ammattietiikkaa.

Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry:n toimii jäsenten yhteisenä foorumina valvoen jäsenkuntansa yleistä ammattietua ja edistäen jäsentoimistojen välistä yhteistyötä. Immateriaalioikeuksien kehittämiseksi yhdistys on tiiviissä vuorovaikutuksessa eri viranomaisten kanssa." (lähde: www.spay.fi)

Suunnitteluprosessi

Juhlavuoden tunnukseksi suunnittelin merkin, jossa maapallo ja lakipykälän merkit muodostavat luvun 80. Tunnuksesta muotoutui mukavan moniulotteinen. Vastakkain asettuvat lakipykälän merkit muodostavat myös äärettömän tunnuksen ja kiertoradan maapallolle. Tämä kuvaa yhdistyksen tarkoitusta edustaa ja ajaa suomalaisten yritysten etua globaalisti.

Kuuna- tai miksei myös astemerkkinä (80°) - maapallon kiertoradalla on Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry:n oma alkuperäinen tunnus. Väritys muodostuu SPAY:n sinisestä ja sitä lämmittävästä keltaisesta.

Merkki otetaan käyttöön tästä päivästä eteenpäin ja näkyy muunmuassa yhdistyksen nettisivuilla.Ei kommentteja: