maanantai 27. lokakuuta 2008

Sisustuskuvia toimistolta II
Olen viimeisimmäksi suunnannut tarmoni työrintamalla pariin alihankintana rakentamaani nettisivustoon, joita en voi esitellä, sillä design ei ole omaani. Jottei lokakuun blogisaldo aivan nuupahtaisi, esittelen toimistoni muut "edustustilat" eli eteisen ja aulan ts. asiakkaiden "odotustilan" (joka tietenkin pitää olla olemassa, eihän sitä koskaan tiedä...)

Yllä on tunnelmakuvaa eteisestä. Yritin selättää viikonlopun myräkän polttamalla kynttilöitä ja tunnelmoimalla vilttiin kääriytyneenä dvd:ltä Pientä Suklaapuotia.

Valoisan aikaan eteinen näyttää tältä:

Saanko esitellä: talomme vartija, tuliainen äidiltä Venetsiasta. Tuiman katseen ohi eivät pääse ne, joilla on ikävät mielessä...Kun eteisestä kääntyy 180°, näkymä on tällainen. Työhuoneen ovi on raollaan vasemmassa reunassa. Portaat johtavat yläkertaan, varsinaisiin asuintiloihimme. Nerokkain ratkaisu koko eteisessä on ollut portaikon rungon valjastaminen ripustimilla ja henkareilla naulakoksi.

Alla on näkymä portaista kuvattaessa. Työhuone on peilin vieressä vasemmalla:


Näkymä peilin kautta portaikkoon...


...ja alla portaikon tapetointi. Seinissä näkyi jo elämisen jäljet ja kaipasin aulatilaan raikastusta. Löysin kohtuullisen hintaisen helmiäistapetin RTV:n valikoimista. Malliston nimi on Soft Velvet. Päätyseinän yläosa on tapetoitu samalla tumman violetin-harmaalla versiolla.Portaikkoon jää kapoinen hylly, joka toimii kätevästi taulu- ja kynttilätelineenä.

Alakerran tiilinen päätyseinä on käsitelty Tunto-pinnoitteella ja maalattu aavistuksen kullan sävyisellä helmiäismaalilla. Tämä tempaistiin melko pikaisesti "nyt kun sattui juolahtamaan mieleen" -metodilla viime pääsiäisenä. Sittenhän meidät tietysti yllätti se, ettei alakerta noin vaan olekaan valmis... yhden kohdan kun saa mieleiseen kuntoon, niin huomaa, miten muut pinnat näyttävät nuhjuisilta. Seinien lisäksi piti maalata vielä portaikkokin. Yhteen maalauskierrokseen sain kulumaan kahdeksan tuntia - ja ne pahukset piti maalata kahteen kertaan. Sekä aulan seinien, että portaikon osalta on todettava, että perusteellinen työ oli vaivan arvoista.

Aulan nojatuolit ovat isovanhemmiltani. He saivat nämä häälahjaksi sota-aikana. Mikäs tuoleihin sattuisi paremmin kuin mummolaromantiikkaa henkivät tyynyt.

Tuoleissa on muuten hyvä istuakin. Jos siis toimistollani on, konditionaalia vältettäköön, asiakkaita jonoksi asti, voin tarjota kupillisen kuumaa, jotakin luettavaa ja pienen rentouttavan hetkisen kotoisasti istuskellen...


2 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Todella kivat sivut. Tykkäsin kovasti sun kuvituksista ja akvarelleista sekä grafiikasta.

Mao Mao kirjoitti...

Kiitoksia, Mia. Ihanaa, kun tätä voi tehdä leipätyönään.