torstai 4. syyskuuta 2008

Sähköä olkapäähän

Tämän viikon henkisen muistilistan ensimmäinen pykälä on työergonomia. Painokkaasti alleviivaten: älä koskaan pihistele siinä.

Olen saanut työasentoni laiminlyönnin seurauksena harmillisen olkapään rasitusvamman. Tarkkaan ottaen olkapään kiputilan aiheuttaa musculus subscapulariksen, m. supraspinatuksen, m. infraspinatuksen sekä m. teres minorin eli yhteen koottuna kiertäjäkalvosimen tulehdustila. Hoidoksi olen saanut siihen sähkökäsittelyä, sanotaan nyt niin, kun en tiedä hoitomuodon virallista termiä.

En pääse työtuolini käsinojien huonojen säätömahdollisuuksien vuoksi riittävän lähelle pöydän reunaa ja siten hiirtä. Olen tehnyt töitä käsi pitkällä, sivulle jännittäen. Siihen kun yhdistää hyvin huonon tavan nostaa olkapäitä ylös työskennellessä ja kaiken kukkuraksi hampaiden puremisen, niin eihän sitä muuta tarvittukaan. Näistä tavoista fysioterapeuttini käski heti oitis opetella eroon ja komensi tarkistamaan muutenkin työasentoni. Olen totellut kuuliaisesti, ainakin yrittänyt parhaani. Istun selkä suorana, tietoisesti hartiat rentouttaen ja käsi tuetussa 90° kulmassa pöytään nähden. Rannetuki hiirimatossa onkin.

Kirjataan muistilistan toinen pykälä: osta parempi työtuoli.

***
Kuopuksemme täyttää kolme vuotta huomenna, lauantaina. Siis K O L M E vuotta. Mihin ihmeeseen aika oikein kuluu?


4 kommenttia:

Rhia kirjoitti...

Oh noi hartiasäryt on itsellekin tulleet tuskallisen tutuiksi. Itse kärsin niskan jäykkyydestä ja thorax doloresista eli rintakivuista. Käytännössä koko ylävartalon lihakset ovat jäykät ja kivistävät. Akupunktion jälkeen olivat vähän paremmat mutta tänään taas pistävä kipu lapaluun takana ilmoittelee itsestään. Nämä on näitä käsillä töitään tekevien ihmisten vaivoja. Siihen auttaa taukoliikunta, venyttely ja hyvä työergonomia. Usein ne kaikki vaan tuppaa unohtumaan liiankin helposti.

Mao Mao kirjoitti...

Näin on. Tykkäisin tehdä käsillä enemmänkin. Tätä vaikeuttaa se, kun olen niin onnettoman oikeakätinen. Pystyisi edes jotain tekemään vasemmalla, mutta kun ei.

No, pilatestunnit alkavat jälleen torstaina kesätauon jälkeen ja se on yleensä auttanut mukavasti.

Rhia kirjoitti...

Sinulle on blogissani haaste =)

Mao Mao kirjoitti...

Selvä, kiitos haasteesta.

Pitää illalla tehdä siis tiliä. Haaste on sikäli helppo, että musiikkimaussa kyllä löytyy, vaikeaa, koska suosikkilistan rajaaminen viiteen tuottaa valinnanvaikeuksia.