keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Music, sweet music

Vastaan Rhialta saamaani haasteeseen - eli mitä kuuluu suosikkisoittolistaltani tällä hetkellä.

Haaste on vaikea - eipä tähän yhdessä illassa vastattukaan. Miten sitä osaisi tiivistää koko musiikkimakunsa kattavasti viiteen kappaleeseen, ja loppujen lopuksi en vastannutkaan vain viiteen...

Aloitan ikuisista jumituksista. Olin syvimmässä teini-iässä 90-luvulla. Nyt on ilmeisestikin niin, että musiikkimakuuni on peruuttamattomasti vaikuttanut - hyvässä ja pahassa - tuon aikainen techno ja house -genren musiikki, jota soitettiin toisissa 90-luvun ikoneissa, teini-Corolloissa, takakontin boosterit jytisten ja karvanopat heiluen.

Ikuiset rakkaudet:

1. ATB - 9pm: Till I come
2. The Cranberries: Dreaming my dreams
3. Snap!: Rhytm is a Dancer
4. Apollo 440: Ain't Talking 'Bout Dub
5. Faithless: Insomnia

Annetaan vielä yksi kunniasija Red Hot Chili Peppersille yleensä sekä Crazy Townin "Butterflylle".

Tämän hetken suosikkilista:

1. Carla Bruni: Quelqu'un m'a dit (sekä Raphaël)
2. Percy Sledge: When A Man Loves A Woman
3. Michael Nyman: The Heart Asks Pleasure First
4. Betula Clark: Downtown
5. Righteous Brothers: Unchained Melody

Näistä tuo Michael Nymanin pianokappale sopisi myös ikuisiin rakkauksiin. Olin 15-vuotias, kun elokuva "Piano" ilmestyi. Jos en kyynelehtinyt valtoimenaan elokuvan tapahtumien vuoksi, niin välittömän silmäkulman kostumisen aiheutti tuo tunnusmelodia yhdistettynä huikeisiin maisemaotoksiin. Elokuva kuuluu edelleen suosikkeihini, joihin en kyllästy.

Myös Righteous Brothersin Unchained Melody kuuluu elokuvan ansiosta tunnetuksi tulleisiin ikivihreisiin. Kappele soi Patrick Swayzen ja Demi Mooren tähdittämän Ghost-elokuvan taustalla ah niin ihanassa, romanttisessa kohtauksessa, jossa Demi ja Patrick istuvat savidreijan ääressä.

Asioin mielelläni iTunes Storessa ja sieltä ovat peräisin nuo Betula Clarkin sekä Righteous Brothersin kappaleet. Kaipaan tällä hetkellä tunnelmallista syysmusiikkia ja mikäs sen mukavampi tapa työskennellä kuin sytyttää pari kynttilää ja syventyä työskentelyyn korvia hellivän musiikin säestyksellä.

Haasteen ojennan eteenpäin Biondalle.


2 kommenttia:

Bionda kirjoitti...

Hihii, kiitos haasteesta! Enpä ole ennen sellaista saanutkaan. :)) Meidän perheessä mies valitsee kuunneltavan musiikin ja olen aina ollut tyytyväinen. Viimeksi taisimme kuunnella Led Zeppeliniä, AIRia ja uutta Beckiä. Jos mies ei ole paikalla, kuuntelen hiljaisuutta. Nyt on kyllä haaveissa iPod, sillä juostessa olisi mukava kuunnella musiikkia. Täytyypä oikein miettiä, että mistä minä _itse_ pidän... ;)

Mao Mao kirjoitti...

Ole hyvä =)