perjantai 19. syyskuuta 2008

Luumäen matkailunedistämishanke käynnistyi

Luumäellä on käynnistynyt Länsi-Saimaan Kehittämisyhdistys ry:n kautta Luumäen Yrittäjien hakemana matkailunedistämishanke. Olen hankkeen vetäjä ja alan pitää kirjaa täällä blogissani hankkeen etenemisestä.

Tukiryhmä kokoontui viime perjantaina ensimmäisen kerran. Tukiryhmässä on hankekoordinaattori Hannele Rahkala sekä Tiina Sirppiniemi ja matkailualan yrittäjistä Tuhannen tarinan Talon Nina Sydänmaanlakka, Nahkurin maatilan Kirsi Nuuttila ja yrittäjien puheenjohtaja Kalevi Manner.

Hankkeen tarkoitus on edistää kunnan matkailua, matkailuyritysten verkostoitumista sekä laatia eri kohderyhmille sopivia tuotepaketteja. Hankkeen budjetilla toteutetaan nettisivut sekä esite, joita apuna käyttäen olemme yhteydessä mm. kotimaan matkanjärjestäjiin sekä osallistumme esimerkiksi matkailualan messuille.

Luumäellä on n. parikymmentä matkailualan yrittäjää majoituksesta ja ravitsemuksesta ratsastukseen ja muihin elämyspalveluihin (luonto-oppaat ja Salpa-Safarit). Alueen vahvuutena on runsaat vesistöt, luontopolut ja Kannuskoskella oleva Väliväylän melontareitti. Myös Kivijärvellä on veneilyreittejä, joita pyrimme hyödyntämään tehokkaasti.

Hankkeen budjetti on 37 500 euroa, mikä jakautuu tälle ja ensi vuodelle. Rahoituksesta 30 000 tulee valtiolta, kunnalta ja EU:lta. Omarahoitusosuus on 7500 €, mikä jakautuu mukaan lähtevien yritysten kesken.

Tällä hetkellä on meneillään kartoitus mukaanlähtevistä yrittäjistä, sopivista markkinointikanavista sekä nettisivujen luonnostelu. Eilen ilmestyneessä Luumäen Lehdessä oli hanketta esittelevä kirjoitus (lue>>), jolla tiedotetaan käynnistymisestä. Seuraava tukiryhmän kokous pidetään loka-marraskuun vaihteessa, jolloin mukaanlähtijät ja markkinointikanavat on kartoitettu ja pääsemme valmistelemaan kevään matkailusesonkia.

Ei kommentteja: