keskiviikko 20. elokuuta 2008

Sisustuskuvia toimistolta

Työskentelen kotona, työhön pyhitetyssä toimistohuoneessa, joka toimii myös neukkarina asiakastapaamisissa.

Alunperin huone oli tavallinen perushuone valkoisine seinineen. Maalasin päätyseinän tummanpunaiseksi parilla eri punaisen sävyllä, jotta sain siihen elävän pintastruktuurin. Muut seinät teimme aikana ennen Tunto-pinnoitetta - sivelimme ne antiikkilaastilla ja maalasimme kylmän sävyisellä, hyvin vaalealla punaisella.

Tuolit olivat onnekas löytö erään yrityksen poistolavalta. Ne ovat todella hyvässä kunnossa ja mukavan selkeät muodoltaan, mustaa nahkaa ja kromia, piristämässä kirkkaat silkkityynyt:Valaisin Ikeasta:
Kukkatelineenä vanhat perintömatkalaukut, yksi uustuotantoa:

Että sitten pidänkin vanhoista, aidon rustiikkisista pinnoista. Laukut lojuivat aitassa ties kuinka kauan, ennen kuin pelastin ne käyttöön. Lattia on saksanpähkinälaminaattia. Sekin matkasi meille liikkeestä rustiikkisen ilmeensä ansiosta.

Yleiskuva toiseen suuntaan. Massiivinen työpöytä oli toinen onnekas löytö - käytettyjä toimistotarvikkeita myyvästä liikkeestä Lappeenrannasta. Se jouduttiin nostamaan ikkunan kautta sisään. Hyvä, että onnistui niin... Muuten istuisin todennäköisesti itsepintaisesti pihalla pöytineni. Ikkunassa on puusälekaihtimet. Tässä kuvassa ne on kiskottu niin ylös kuin sain valomäärän maksimoimiseksi kuvaamista varten. Seinällä on Marimekon Lumimarja-kankaasta pingotettu taulu.

...ja toiseen suuntaan. Sekalainen kuva, mutta huoneen idea näkyy tässä. Olen saanut kaiken sälän faksia myöten kaappeihin ja välitaso palvelee "näytepöytänä". Kaapiston ovet ovat toistaiseksi alkuperäiset, saatan uusia ne jossakin vaiheessa:
5 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Näyttääpä mukavan värikylläiseltä. Olen itse tehnyt myös taulun tuosta valkoisesta Marimekon lumimarja-kankaasta.

Rhia kirjoitti...

Meiltä löytyy näemmä enemmänkin yhteneväisyyksiä =) Minäkin rakastan vanhaa ja kulunutta. Itseltäkin löytyy vanhoja matkalaukkuja. Niistä hurmaavin ehkä pahvinen isosetäni lapsuudenaikainen pikkulaukku jossa vielä kiinni hänen puinen nimikylttinsä. Se löytyi erään siivousintoutuman yhteydessä isomummun kotimökin ullakolta.

Viihtyisän näköinen työhuone sinulla. Tuolla kyllä mielellään tekisi töitä. Olisipa omakin työhuoneeni yhtä siisti *virn*

Mao Mao kirjoitti...

Taina, viihdyn hyvin värien keskellä. Talvella ne ovat jopa välttämättömyys. Lumimarja kuuluu Marimekko-suosikkeihini. Toinen on tämänvuotinen uutuus, Keisarinna. Se on mustalla pohjalla jotenkin dramaattisen vaikuttava ja hiukan romanttinenkin. Kun olisi paikka, johon laittaa sitä...

Rhia, vanha kulunut pinta on ihanaa. Se on aitoa. Tuokin kukkatason uusvanha matkalaukku saa kyytiä siinä vaiheessa, kun löydän kolmannen vanhan laukun pinon jatkeeksi.

Bionda kirjoitti...

Todella upea työhuone! Tuonne on ilo kutsua asiakkaitakin. Minäkin olen haaveillut pahvisista tai muuten vain ajan patinoimista matkalaukuista. Ja juuri tuolla tavalla pinottuina.

Mao Mao kirjoitti...

Bionda, kiitos palautteesta :) Esteetikko kun olen, niin työympäristön merkitys korostuu siksikin.