maanantai 25. elokuuta 2008

Kevätyön kuvituksia

Suunnittelin keväällä kutsuvierastilaisuuden graafisen ilmeen. Tapahtumapaikka oli Berliini, ohjelmassa Laura Mikkolan pianoresitaali.

Suunnittelutyössä oli asiakkaalla joitakin toiveita esimerkiksi materiaalin muodon ja värien suhteen. Painomateriaalina käytettiin valkoista helmiäishohtoista kartonkia (Curious Metallics "Ice Gold") ja sisäsivuina klassista Conquerorin tikapuuvesileimapaperia (Laid, muistaakseni nyt tässä tarkistamatta "Diamond White").

Ajatus kuvituksesta lähti ajankohdasta - toukokuinen ilta - ja kauniista miljööstä joen rannalla. Suunnittelutyönä tämä oli hyvin inspiroiva, enkä itsekään osannut sanoa, mikä ehdotuksista oli suosikkini. Työ sisälsi painomateriaalin lisäksi myös nettisivuston, jonka toteutettiin samalla graafisella ilmeellä. Ohessa on kaksi eri luonnosta kuudesta vaihtoehdosta, joista ylempään päädyttiin.

Pikkuisen haalealta näyttää tässä näytöllä, kun vertaa painotuotteeseen ja kuvitukseen, joka on tehty lyijykynäluonnosten pohjalta piirtämällä puhtaaksi vektorigrafiikaksi. Muutenkaan tuonkaltaisen kuvituksen esittely ruudulla ei tee oikeutta itse tuotteelle, sillä näin koneella ei mitenkään saa välitettyä sitä tuntumaa, miltä lopullinen, ylelliselle materiaalille painettu uutuuttaan hohteleva kutsu näyttää. Minusta itse materiaalille pitää antaa mahdollisuus hengittää kuvan lomasta - näin materiaali ja kuvitus täydentävät toisiaan. 

4 kommenttia:

ellen kirjoitti...

Tuo ylempi on todella kaunis!

Mao Mao kirjoitti...

Ellen, kiitos kommentistasi :) Kutsuja ja tapahtumailmeitä on todella kiva suunnitella, ovat ehdottomasti lemppareitani.

Olen käynyt lukemassa blogiasi useaan kertaan ja huomannut, että sinullekin taiteet ovat mieleinen harrastus. Pidän tavastasi maalata eläviä pintoja niin kuin vaikka siinä orkideataulussa.

Bisquits kirjoitti...

Onpa kauniita nuo molemmat! :-)

Mao Mao kirjoitti...

Kiitos :)