perjantai 1. elokuuta 2008

Syysintoilua

Pursuan syksyisin energiaa. Ei auta, että on vielä elokuu ja kesä täydessä kukassaan - oma kesäloma on ollut takana jo kauan, ja henkilökohtainen ilmapuntarini osoittaa kovasti syksyn olevan seuraavan mutkan takana.

Olen säntillisesti suunnannut joka vuosi syksyn myötä jollekin iltakurssille. Viime vuosina olen ilmoittautunut jollekin taidekursseille. Tänä syksynä teen poikkeuksen. Havaitsin viime talven myötä, että yrittäjyys ja siihen liittyvät (voiko sanoa) velvoitteet syövät niin paljon energiaa, jota olisi riitettävä vielä kodin huoltamiseen ja perheelle, jotta aio pitää harrastetauon - paitsi pilateksen suhteen.

Syksyllä luovuus korostuu. Työni kohokohta on se, kun saan julkaista uuden sivuston tai saan käsiini juuri painosta saapuneen esitteen - olla ensimmäinen, joka avaa sileän, sormenjäljettömän, koskemattoman painotuotteen.

Olen ehdollistunut paperin ja painomusteen tuoksuun kuin Pavlovin koira ikään - nenä on pakko painaa kiinni paperiin ja tuoksutella sitä syvin hengenvedoin. Samalla mielessäni vilisevät lukuiset mielikuvat vastaavista tilanteista. Oikeasti, odotin koulun alkua lapsena, jotta saan taas uuden pinon uusia kirjoja. Entä sitten lainakirjat... Kirjasto oli ala-asteaikoinani koulun kiinteistöllä. Siellä sai käydä tiettyinä välitunteina. Raahasin kotiin kirjoja, kirjoja, kirjoja, repun hihnat katkeamispisteessä. Muistan miellyttävän odotuksen tunteen: olen kohta kotona, pääsen lukemaan.

Ensimmäinen itse lukemani kirja oli Eemeli ja Pikku-Iidan metku, ensimmäisen luokan joululomalla. Kevään loppuun mennessä olin lukenut jo Ronja Ryövärintyttären. Se oli lempikirjani vuosikaudet, ja on nytkin kirjahyllyni kunniapaikalla, repaleisena ja moneen kertaan paikattuna. Ah niin ihanat Astrid Lindgrenin kirjat.

****
Työn puolesta pursuilen tarmoa ja luovuutta nettisivurintamalla. Tuskin maltan odottaa, että saan vaateliike Saduttaren (Kouvolasta) sivut julkaistua. Ne ajoittunevat syyskuun puolelle, kun kaikki aineisto on kasassa. Niistä itselläni on tosi mukava hyrinä. Työn alla on parit muutkin sivustot, joihin olen saanut purkaan luovaa energiaani sopivassa määrin.

Keväällä hyrisin Sisustus Sievän nettisivujen kanssa. Olin lopputulokseen tyytyväinen. Pidän vaihtelevista työtehtävistä ja asiakkaiden eri alojen edustama kirjo on rikkaus työssäni. Tekemäni työkatsaus viime vuodelta osoitti, että työni ovat tasapainottuneet sopivasti yksinkertaisen pelkistettyihin teknisen alan töihin kuin naisellisimpiin toimialoihinkin. Tein myös Sisustus Elorannan sivut.

Tässä pikakatsaus muutamista tehdyistä sivuistoista:


(Sisustus Sievä, Saalastin lomamökit, Sisustus Eloranta, Juha Mentula Ky, Studio Kuvatorni, Papula-Nevinpatin Berliinin-kutsuvieras tapahtuman ilme + sivusto)

Ei kommentteja: