perjantai 4. heinäkuuta 2008

Kalligrafiakurssilla JoutsenossaOlin juhannuksen jälkeisen viikon kalligrafiakurssilla  Joutsenon opistossa. Meitä oli siellä 16 ahkeraa kurssilaista ja kurssiamme ohjasi Annikki Rigendinger. Hän on kotoisin Joutsenosta ja saapui Sveitsistä asti opastamaan meitä kalligrafian pariin. Kurssista syntyi mukavan lämminhenkinen kulttuurien kohtaaminen, sillä Annikilla oli vieraina mukanaan Siri ja Vreny - saimme siis kalligrafian alkeiden lisäksi virkistävän saksan kielen kertauksen. Kurssilaisista osoittautuikin yllättävän moni saksan taitajaksi ja estoitta sitä yritimme puhuakin.

Kurssi aloitettiin Lapidar Antikvan tekstaamisella, välineinä hiusterä ja pähkinämustetta.Tässä on Annikin esimerkki:Valmistimme myös omia kirjoitusvälineitä. Tässä Annikki näyttää, miten tehdään "colakynä":Tarvikkeet colakynän valmistamiseen ja valmiit kynät (toim. huom. jos olet juuri tyhjentänyt tarveainetölkin ennen työhön ryhtymistä, huolehdi ainakin siitä, että paketti laastareita on välittömässä läheisyydessä):
Näin valmiilla kynällä tekstataan:Kurssilaisia työssä:Tekstaamisen ohella opimme, kuinka mitään - edes pienintä paperin suikaletta - ei kannata heittää hukkaan. Kaiken voi hyödyntää ja kaikesta voi tehdä kaunista. Sidoimme lopuksi koko kurssin tuotannon kauniiksi kirjaksi, ihanaksi muistoksi koko kurssista. Kirja toimii samalla muistin tukijana tehdystä, ja ainakin omasta puolestani voin sanoa, että tekstaamisen ohella opin guassi- ja vesiväritekniikoista aivan uusia ulottuvuuksia, jotka tukevat jo ennestään opittua. Eipä ole ennen tullut mieleen, että tavallista petsiä voi käyttää maalaamiseen ja kirjoittamiseen - ja kun petsin päälle sivellään pieni tippa kloriittia, väri reagoi ja muuttuu upeaksi!

Valmista syntyi hurjat määrät, tässä vain yksi näytepöydällinen loppukatselmuksesta:


Lopuksi muistimme Annikkia kiitokseksi kurssista villasukkaparilla ja runonsäkeellä ehdottoman hyvin onnistuneesta viikostamme. Kiitoksia sekä Joutsenon opistolle, muille kurssilaisille että Annikille!2 kommenttia:

Rhia kirjoitti...

Heipä hei =) Kiitos vierailusta blogissani. Oikeastaan olen ollut sivutoiminen yrittäjä jo vuodesta 2006, mutta päätoimen ohella se on ollut vain sellaista satunnaista harrastelua. Nyt on sitten tosi kyseessä kun olen päättänyt muuttaa sen päätoimiseksi =)

Kannustus ei ole ollenkaan pahitteeksi sillä varmasti tulee olemaan ajoittaan hyvinkin raskasta. Toivon kuitenkin saavani siitä enemmän irti sellaista mitä en voi saada toisen pomotettavana ollessani. Kuten vapaus valita ja tehdä asiat omalla tavallani. Itsensä kanssa on harvoin eri mieltä =)

Tsemppiä sullekin yrittäjän polulla. Koska itseänikin kiinnostaa visuaalinen ilme tulen varmasti jatkossa poikkeamaan myös täällä sinun blogissasi =) Nähdään!

Mao Mao kirjoitti...

Tervetuloa uudelleen :)