perjantai 6. kesäkuuta 2008

Heinäkuussa tulossa näyttely


Eilisten blogin avajaisten jälkeen sisältöpuoleen. Aloitan siis pienimuotoisella mainoksella.

Näyttely heinäkuussa 2008

Pidän heinäkuussa näyttelyn Museotila Tuulimyllyn minigalleriassa. Avajaisia vietän todennäköisesti 14.7. (tarkentuu vielä myöhemmin - samoin kuin näyttelyn nimikin). Mieluiten piirrän / maalaan / kuvitan ihmishahmoja, joten näyttely koostuu pääosin sekä tunnetuista että tuntemattomista muotokuvista (metalli)grafiikkana ja piirustuksina. 

Tuulimylly on taukopaikka, "sapuskaa ja liepuskaa", Kouvolasta tultaessa Kuutostietä pitkin heti Etelä-Karjalan rajalla. Näyttely on auki heinä- ja elokuun. Oikein lämpimästi tervetuloa vieraaksi!

Ohessa on muutama metalligrafiikan vedos, jotka tulevat todennäköisesti mukaan myös näyttelyyn. Koko kevät on ollut niin hektinen, etten ole ehtinyt tarkastelemaan tuotantoani näyttelykriittisellä silmällä ts. en ole valinnut vielä töitä sinne. Jos toimin vanhan kaavan mukaan, teen sen suuresti ahdistuneena todennäköisesti edellisenä iltana...

Unikuvia

Yksi lempiteemani kuvituspuolella ovat sadut. Toisinaan työstän näitä aiheita huvikseni, ihan vain nautiskellakseni työnilosta. Oheinen vedenneitotyö (viivasyövytys + akvatinta) syntyi loistavan Suvi Niinisalon "Vedenneitojen lähteillä" -kirjan inspiroimana. Ja kyllä, olen lukenut lähes koirankorville myös hänen kirjoittamansa "Keijukaisten lähteillä". Molemmat kirjat ovat myös esteettinen ilo: ammatillisella silmällä katsottuna todella kauniisti taitettuja ja hyvin valikoiduilla kuvilla kuvitettuja teoksia.

Kirjallisuutta

Kun nyt eksähdin kirjalliselle puolelle, niin toki täytyy mainita Sisko Ylimartimon teokset, joita pidän aivan omassa arvossaan. "Paratiisi ja taikamatto: tuhannen ja yhden yön maailma satuina ja kuvina" on henkeäsalpaava elämys kaikille kuvituksista ja kuvittamisesta kiinnostuneille. Tilasin omani Suuri kuu -verkkokaupasta ja kun se saapui, taisin lukea yön lähes yhtä soittoa 
läpi.


Ei kommentteja: